Praktisk information for vores rejsende

Praktisk information for vores rejsende

Praktisk information for vores rejsende

Her finder du praktisk information for vores rejsende. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med din rejse, men her finder du de mest brugte informationer. Husk altid billed-legitimation, når du skal på rejse.

 

 

OPDATERING om rejser i, fra og til Grønland vedr. Covid-19

12. juni 2020

OBS: Kirurgisk maske på atlantflyvninger

På grund af danske myndighedskrav er rejsende på atlantruten mellem Kangerlussuaq og København påkrævet at bære egen kirurgisk maske, som dækker både næse og mund. Dette er påkrævet fra den 15. juni og børn under 6 år er undtaget.

I København: Masken skal bæres, når man møder op i lufthavnen, og indtil man stiger af Norsaq i Kangerlussuaq. 

I Kangerlussuaq: Masken skal bæres ved ombordstigning på flyet, og indtil man forlader Københavns Lufthavn.

Masken kan tages af, når man skal spise. Det anbefales, at man tager en ny ubrugt maske på, når man har spist. I Grønland vil masker kunne købes i dagligvarebutikkerne Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen, samt en række andre butikker. Maskepåbuddet gælder ikke for rejsende på Air Greenlands indenrigsruter, men vi anbefaler alle vores passagerer at anskaffe sig en maske inden afrejse.

 

 

28. maj 2020

Rejser fra Danmark til Grønland

Der er p.t. rejseforbud til Grønland, hvilket fastholdes frem til 15. juni 2020. Der er enkelte undtagelser for sundhedspersonale og lignende. Læs mere om det her.

Genåbning af rejser til Grønland fra 15. juni

Rejser til Grønland vil åbne gradvist. Dette vil foregå i tre faser, hvor første fase starter den 15. juni. Fra den dag tillades det, at maximalt 600 passagerer rejser ind i Grønland om ugen. Der er en del regler forbundet med at rejse til Grønland efter den 15. juni, bl.a. en negativ coronatest ved afrejse og karantæne ved ankomst til Grønland. Læs reglerne her.

Det er endnu ikke politisk besluttet, hvornår hhv. Fase 2 og Fase 3 træder i kraft. 

For ikke-danske statsborgere

For rejsende fra andre lande bliver det først muligt at rejse til Grønland, når Danmark (og Island) åbner for indrejse. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår det er. Vi er i kontakt med alle, der har købt pakkerejser hos os denne sommer.

Fra Grønland til Danmark 

Udrejseforbuddet fra Grønland til Danmark er ophævet, og det er dermed muligt at købe en billet til Danmark. Du kan altså godt rejse til Danmark fra Grønland nu.

Du skal dog være opmærksom på, at indrejseforbuddet til Grønland stadig er gældende frem til 15. juni, og derefter skal rejsende som skal retur til Grønland følge de regler, der er opsat i forbindelse med indrejse til Grønland (se linket ovenfor). Du skal eksempelvis have en gyldig, negativ coronatest for at rejse tilbage ind i Grønland.

Internt i Grønland

Internt i Grønland er der ikke længere nogen restriktioner på rejser. 

Du kan kontakte os på telefon +299 70 11 07 mellem kl 8 og 16. Er du i Danmark, kan du ringe på +45 33 13 10 11 mellem kl. 8 og 16 dansk tid.

Der kan ske ændringer hele tiden, så vi anbefaler, at du følger med i dagspressen og på www.nun.gl.

 

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.