ilulissat isfjord fra oven

Staycation i Ilulissat - efterår og vinter!

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel
 • Afrejse fra Nuuk
 • Varighed 4 dage
 • Pris pr. person fra 3.995 DKK
Tilføj til favoritter

4 dages staycation i Ilulissat med fly t/r til Nuuk

4 dages staycation i Ilulissat med fly t/r til Nuuk​

Har du fire dage til overs, og trænger du til store oplevelser og rigtig forkælelse, så er du havnet det rette sted. Du rejser ved middagstid på udrejsedagen og flyver først hjem om eftermiddagen på den sidste dag. Du får altså masser af tid til oplevelser.

På denne rejse fra Nuuk flyver vi dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af hotel, med den særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Så sæt dagene af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse, hvor du på en forlænget weekend får lov at opleve en bid af det bedste, Ilulissat kan byde på.

Mulige highlights

•  På sejltur imellem isfjeldene

•  Sejltur til bygden Oqaatsut (fra 17. april til 4. december)

•  Se de magiske nordlys (februar-marts)

•  Grønlands bedste hotel

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

BEMÆRK: Det er desværre ikke muligt at booke direkte på vores grønlandske side for tiden. Hvis du vil booke turen, bliver du dirigeret til vores danske hjemmeside for turister. Her kan du booke.

 
Staycation i Ilulissat - efterår og vinter!

Rejseprogram

Du har naturligvis fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med.

 • Dag 1 Fly fra Nuuk til Ilulissat. Velkomstmøde på Hotel Arctic efter ankomst til Ilulissat

  Det er en flot flyvetur langs Grønlands, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i sneen og isens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du tjekker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel.  Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

  image
  info Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.
 • Dag 2 Kulturhistorisk byvandring, Sejltur imellem Isfjelde og udkig efter nordlyset

  Hvis du har bestilt udflugtspakken, står oplevelserne nærmest i kø denne dag.

  Guidet byrundtur (udflugtspakke)

  Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

  Sejlads blandt isfjelde (udflugtspakke)

  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

  Nordlyssafari (individuel tilkøb – fra 25. september til 4. december)

  På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

   
  image
  info Ilulissat Isfjord er fyldt med isfjelde som kælver ved Sermeq Kujalleq, verdens mest produktive gletsjer med 40 meters isstrøm dagligt.
 • Dag 3 Vandretur til isfjorden eller sejltur til bygden Oqaatsut

  Igen i dag er der gode udflugter på programmet.

  Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut.

  Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (udflugtspakke)

  Ilulissats smukke isbjerge danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu rester, der vidner om deres tilstedeværelse, men det er ikke sikkert du ser det hele, da der kan være sne her. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften på dansk.

  Eftermiddagen byder på sejltur til bygden Oqaatsut.

  Sejltur til bygden Oqaatsut (individuelt tilkøb fra 17. april til og med 4. december)

  Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. For blot en generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men omkring Ilulissat ligger der endnu fire livskraftige bygder. En af disse er Oqaatsut også kendt som Rodebay

  Gennem flere århundreder var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, heraf navnet Rodebay. Den dag i dag trækkes der jævnligt hvaler på land i den gamle bygd. Naturskønt placeret ca. 15 kilometer nord for Ilulissat ligger den gamle bygd der i dag har 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant „H8“ indrettet i de gamle kolonibygninger.

   
  image
  info Vandreturen til den forladte boplads ved Isfjorden er let tilgængelig, og de fleste kan deltage.
 • Dag 4 Hjemrejse med fly fra Ilulissat til Nuuk

  Efter en intens weekend, er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og vende tilbage til Nuuk. Vi håber, at du har haft en skøn forlænget weekend med god tid til oplevelser og afslapning.

   
  image
  info Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Datoer & pris

Det er desværre ikke muligt at booke direkte på vores grønlandske side for tiden. Hvis du vil booke turen, bliver du dirigeret til vores danske hjemmeside for turister. Her kan du booke.

 
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Bemærk venligst: Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider. Du har naturligvis fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med. Alle udflugter kan bestilles samtidig med rejsen. Hvis du vil være sikker på plads på udflugterne, så anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra. Prisen for børn (op til 12 år) er den samme, som for voksne og der kan ikke bookes flere børn end voksne. Der kan ikke reddes ekstra senge op i værelserne, det er kun muligt at booke dobbelt- og enkeltværelser. Vi tilbyder standardværelser på denne rejse, skulle en opgradering ønskes skal denne forespørgsel foretages ved check-in på hotellet. Flyinformation (lokaltider) Udrejse fredag fra Nuuk kl. 12:40 med ankomst i Ilulissat kl. 14:00 Hjemkomst mandag i Nuuk kl. 18:55, med afgang fra Ilulissat kl. 17:30.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly fra Nuuk til Ilulissat t/r med Air Greenland
  Transfer fra Ilulissat lufthavn til Hotel Arctic t/r

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Hotel Arctic med morgenmad

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde ved lokal guide
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

Frokost
Middage
Drikkevarer
Rejseforsikring
Udflugter

 

Praktisk information

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Arnánguak' Skifte Lynge

  Arnánguak' er ansat som rejsekonsulent i vores erhvervsafdeling. Her sidder hun i team med Christina og Susan og servicer vores erhvervskunder. Arnánguak' har tidligere været en del af vores team, og efter at have samlet ny erfaring hos Agentservice i Air Greenland,...